Hoe kan Becam een lage rente garanderen?

maandag 23 september, 2024

Voor het afsluiten van een persoonlijke lening kun je bij je eigen bank aankloppen. Het alternatief is een persoonlijke lening via een kredietbemiddelaar als Becam. Het laatste heeft verschillende voordelen, waaronder een lage rente. In deze blog lichten we toe hoe we de laagste rente kunnen garanderen en zoomen we in op alle verschillen. 

Rente lening

Geld lenen tegen een lage rente? Becam biedt je gemiddeld een lagere rente dan banken zelf. Hoe dit kan is geen geheim. Als kredietbemiddelaar kunnen we de belangrijkste Nederlandse geldverstrekkers voor je op een rij zetten. Bij de vergelijking nemen naast grotere banken ook bij het grote publiek minder bekende geldverstrekkers. Vaak hebben juist deze kleinere geldverstrekkers de laagste rente voor een persoonlijke lening. Hierdoor kun je vaak tegen lagere lasten geld lenen dan bij je huisbank. Naast de rente worden ook de voorwaarden voor je op een rij gezet.

Volledige online lenen

Een ander verschil met een bank is de werkwijze van kredietbemiddelaars. Zo kun je bij Becam volledig een lening afsluiten, zonder tussenkomst van een adviseur. Dit heeft diverse voordelen. Zo heb je niet te maken met advieskosten. Daarnaast is het afsluiten van leningen via onze website volledig geautomatiseerd. Deze efficiëntie vertaalt zich in lagere kosten, wat het aanbieden van lage rentes voor persoonlijke leningen mogelijk maakt.

Onafhankelijk vergelijken

Klop je bij je eigen bank aan, dan zal deze vooral het eigen leningaanbod aan je presenteren. Dat aanbod hoeft niet automatisch het beste aanbod te zijn in jouw situatie. Kredietbemiddelaars zijn niet gebonden aan één bank en vergelijken meerdere geldverstrekkers. Dat biedt je de mogelijkheid om de lening te kiezen die het best bij je past, tegen de laagst mogelijke rente.

Hogere maximale lening

Wat je maximaal kunt lenen, hangt onder andere af van de rente die je betaalt. Een lagere rente geeft meer ruimte. Zonder dat je maandlasten stijgen, kun je met een lagere rente dan ook meer lenen. Naast de rente is je inkomen bepalend voor wat je kunt lenen. Kredietbemiddelaars volgen wettelijke richtlijnen bij het berekenen van de maximaal verantwoorde lening.

  • Snelheid en gemak

Veel banken blinken niet uit in persoonlijk contact en snel handelen, navragen of aanvragen. Kredietverstrekkers kunnen vaak sneller werken, omdat ze gespecialiseerd zijn in het afhandelen van leningaanvragen. Het proces van aanvraag tot goedkeuring en uitbetaling is grotendeels geautomatiseerd. Dit geeft een voorsprong ten opzichte van grotere en over het algemeen minder daadkrachtige banken.

  • Flexibiliteit in voorwaarden

Kredietbemiddelaars kunnen onder alle aangesloten geldverstrekkers de lening zoeken die past bij je wensen en situatie. Een bank daarentegen heeft vaak vaste criteria waaraan je moet voldoen, mogelijk gecombineerd met aanvullende voorwaarden. Is dit niet het geval, dan loop je het risico dat de lening wordt afgewezen. Bij een kredietbemiddelaar kan dit uiteraard ook gebeuren. Wel is de kans hierop kleiner, ook als je niet in het perfecte plaatje past.

Goed om te weten is dat elke kredietverstrekker onder toezicht van de AFM dient te staan. Dit is ook voor Becam het geval. Becam staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en is in het register van de AFM geregistreerd onder nummer 12020777.

Samengevat biedt lenen via een kredietbemiddelaar flexibiliteit, snelheid en een ruimere keus. Het laatste zie je terug in een lagere rente op persoonlijke leningen. Wil je een praktijkvoorbeeld? Vraag bij je bank na welke rente deze vraagt en vergelijk deze eenvoudig met onze berekeningstool.

Jeroen Uppelschoten

Jeroen is een van de vennoten en financieel expert binnen Becam.nl. Hij is materie deskundige en houdt zich graag bezig met het optimaliseren van de processen om klanten zelfstandig te laten lenen. Daarnaast stuurt Jeroen het team aan van financieel experts om zo alle klanten snel aan een voordelige offerte te helpen. En dat alles volledig online.

“Wij streven naar een leenmarkt waarbij alle consumenten zelfstandig keuzes kunnen maken met betrekking tot het lenen van geld. Door onze volledige online processen en beveiligde mijn-omgeving kunnen klanten lenen tegen de laagste rentetarieven in de markt”

“Een beter aanbod dan je huisbank? Dat is mijn uitdaging en die ga ik graag aan”

Werkt in de financiële dienstverlening sinds 2000
Functie Directeur en expert lenen
Opleidingen HBO & relevante vakdiploma’s waaronder consumptief krediet en hypotheken.
Specialisatie Geld lenen en hypotheken
Hobby’s Koken en Wielrennen

Email adres: jeroen@becam.nl